Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Nakládání > Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


PP. (68) - xxx.xxx.9.2 (?)
20.8.2012 21:14

Kdyby to bylo tak jednoduché, nebádali bychom proč a nač a všichni výrobci by vyráběli ty jediné pravé dokonalé Znojemské okurky. Protože to (asi) nečiní, tak jednoduché to asi nebude. Stejně jako všichni výrobci vyrábějí Gothajský salám, ale není to Gothajský salám, některý ani náhodou, některý jej slabě připomíná.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
                        

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


Radouš (12) - xxx.xxx.166.118 (?)
20.8.2012 14:48, počet návštěv: 196002
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Barva okurek se liší podle odrůd i následně trochu podle zpracování, ale chuť nedělá. Odrůda okurek jistě není zanedbatelná, jde o tvrdost, tvar, barvu a snad i chuť ale ne příliš, tu právě dává nálev. Ale důležitá je jistě výrobní technologie, v domácích podmínkách nedosažitelná. Takže to hlavní, co mohu nejvíce změnit a co má podle mne ten největší vliv, je právě receptura. Na druhé straně - jde jen o okurky, důležité je i to, co je k nim. R.

Připojit reakci   
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


Mr Bigggg (16) - xxx.xxx.5.149 (?)
20.8.2012 18:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plně s Vámi souhlasím s tím, že chuť steilovaných okurek dělá nálev. Nevím z jakých zkušeností vychází pan Slavický, ale můj otec pracoval na kontrole kvality potravin a pravidelně jezdil i do Fruty Znojmo na hodnocení jakosti mimo jiné i okurek Znojmia. I když se to nesmělo (po degustaci se mělo všechno vylít do odpadu), tak častkrát přivezl i nějakou tu sklenici okurek pochopitelně již otevřenou (nebyla to většinou velká plechovka s velkými okurkami ale sklenice s okurkami první jakosti na export). Asi tak před čtyřiceti lety tam dostal od někoho skleničku s lihovým výtažkem z bylin a pochopitelně jsme ho hned odzkoušeli a porovnali s okurkami z Fruty. Rozdíl v chuti nebyl poznat. Od té doby děláme (já jsem ten extrakt zdědil) jen okurky s tímto výtažkem.  

          Mr Big

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


PP. (68) - xxx.xxx.9.2 (?)
20.8.2012 21:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdyby to bylo tak jednoduché, nebádali bychom proč a nač a všichni výrobci by vyráběli ty jediné pravé dokonalé Znojemské okurky. Protože to (asi) nečiní, tak jednoduché to asi nebude. Stejně jako všichni výrobci vyrábějí Gothajský salám, ale není to Gothajský salám, některý ani náhodou, některý jej slabě připomíná.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


Mr Bigggg (16) - xxx.xxx.5.149 (?)
21.8.2012 0:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nikdo tady nepíše, že je to jednoduché. Jednoduché by to bylo v případě, kdyby každý výrobce znal složení toho extraktu. Je to stejné jako s Becherovkou a třeba i Coca Colou. Já si pamatuji, že Coca Cola se začala vyrábět ve Frutě Brno, ale to hlavní se dováželo ze zahraničí- nikdo u nás nevěděl co dělá opravdu Coca Colu Coca Colou.

             Mr Big 

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


PP. (68) - xxx.xxx.14.199 (?)
21.8.2012 6:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Diskuse má podle mne dvě podobná témata. 1. Vyrábějí se dnes průmyslově pravé Znojemské okurky, v chuti a dalších vlastnostech stejné jak známe z doby před velkým třeskem? 2. Lze nějak v domácích podmínkách vyrobit okurky stejné chuti a křupavosti jako byly pravé Znojemské okurky?

Na otázku 1 si odpovídám, že nemám tušení. Na otázku dvě moje odpověď zní stěží, já to neumím, ale možné to třeba je. Tečka.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


Radouš (12) - xxx.xxx.166.118 (?)
21.8.2012 13:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pro mne je to pořád prosté. Hotové znojemské okurky nehledám, nemám zapotřebí okurky kupovat. Hledám způsob, jak své výrobky k nim chuťově přiblížit. Přes obvyklé domácí recepty asi cesta nevede. Macerát (i když znojemský výrobek) asi jen šetří čas, jinak potřebný pro vkládání všech kořenících přísad jednotlivě do sklenic. Vyhovuje mi, vůbec ho nezavrhuji, jen se mi zdá, že to není pořád to, co hledám. Takže mám úkol do příští sklizně - sehnat lihový extrakt a vyzkoušet jej. Ještě mám - bez záruky - jeden typ. Vloni jsem omylem koupil láhev bzeneckého octa - ale jablečného. Okurky vůbec nebyly špatné, pěkně vrzaly v zubech. Zkusím to znovu. R.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


PP. (68) - xxx.xxx.14.199 (?)
21.8.2012 13:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Už jsem napsal tečku, ale nedá mi to. I na tom octu přece záleží! V obchodě prakticky nekoupíte čistý nebarvený a neochucený ocet - čistou kyselinu. Všechny jsou barvené a ochucené nějakým estragonem a podobně. A to přece chuť i barvu okurek ovlivní a to dost.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


Radouš (12) - xxx.xxx.166.118 (?)
21.8.2012 15:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano, samozřejmě máte pravdu. V receptech na okurky se považuje za standart bzenecký ocet, já jiný nekupuji.

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


host - xxx.xxx.31.100 (?)
25.8.2012 10:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

PP - jste dalsi kteremu to mysli, umelci kteri tady debatuji o Znojemskych okurkach v v plechu vyrobce Fruta zrejme ani nevi jak uvedene okurky vypadaly, meli by si vzpomenout jakou barvu mel lak uvedenych okurek,

Chut okurek je dana postupem nakladani, nikoliv jenom lakem, barva okurek je rozdilna k chuti okurek, jinou chut maji okurky svetle zelene a jinou chut maji tmave zelene, jinou chut maji okurky Dalila a jinou okurky Lada, jina chut je pokud okurky zaliji horkym nalevem a uzavru, jina chut je kdyz zavaruji 20 minut pri 85° C coz varim jako praseci kost.

Dotaz byl na,,Prave znojemske okurky,,zadny kren, zadna mrkev, jinak mrkev patri do polevky, svickove a ne do okurek.

Co bylo obsahem plechovek? 

Připojit reakci
                           

Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?


Radouš (12) - xxx.xxx.166.118 (?)
25.8.2012 19:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nerad bych se vyjadřoval stejným způsobem, jako dva předcházející autoři. Tedy, pokud znáte způsob, jak docílit kvalitní nakládačky (i když to nebudou znojemské) a chcete se o něj podělit s ostatními, pak poraďte, jak to dělat, ne jenom, jak to nedělat. Jakou odrůdu, jaký nálev, jaký způsob zpracování. Obvykle se tady lidé o své zkušenosti přátelsky a kolegiálně podělí. Pokud ovšem tento způsob diskuse zvládají.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kysané zelí7920.11.2018263656
Neznáte někdo recept na pravé znojemské okurky?1075.8.2018201507
Doplnění zelňáku64.11.20174020
Zelí - poradíte?428.2.20148447
Kysané zelí310.1.201110366
Přípravek Deko618.10.200915097
Recept na čalamádu218.10.200812201
indicke pickles229.7.20088407
kapusta621.7.200812801
Kvasná nádoba32.7.200814446
Další diskuze na téma Nakládání najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů