Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Nakládání a marinády > Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.182.75 (?)
19.12.2017 15:08

Tak já používám pragandu.

Maso naporcuji a po celém obvodě nasolím a šup do kameného soudku kam přidávám jen nakrájený česnek na plátky.

Maso naskládám dám převařenou studenou vodu a zatěžkám aby bylo maso potopené.

Po 4 dnech udím a uzené mám vyhlášené.

Kdo z toho chce dělat vědu tak ať dělá já jen nasolím po celém obvodu a mám odzkoušeno že je to akorád.

Vždy nakládám cca 20 Kg takže potřebná voda na zalití po zatížení je jen cca 2 litry

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | <...16, 17, 18, 19, 20   
                           

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.144.34 (?), 28.11.2017 16:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobrý den, Měl jsem možnost ochutnat kamarádovo výborně uzené maso.Po prozrazení receptu jsem byl překvapen ještě víc. Maso nasolí (klasická sůl) s utřeným česnekem lehce pokape citronovou šťávou a nasucho naloží do nádoby s víkem.Takto naložené maso nechá 7dni v chladnu a 8.den udí 24hodin na 60stupňů.Vysledek perfektní.
Připojit reakci   
                           

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (590) - xxx.xxx.92.38 (?), 28.11.2017 18:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to známé a často popisované solení nasucho. Používá se nejčastěji při uzení slaniny nebo bůčku. Nevím tedy, k čemu je tam ten citrón. U velkých libových kusů bych se bál, že po 7 dnech zůstanou uprostřed šedivé.
   Uzení 24 hodin na 60 st. mi přijde poměrně dlouhé. To maso musí být za tu dobu hodně vysušené. Stejnou teplotou udívám tak třetinu času.  Maso mívámm naložené ovšem déle a v láku (nebo nástřik).

Připojit reakci
                           

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.182.75 (?), 19.12.2017 15:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak já používám pragandu.

Maso naporcuji a po celém obvodě nasolím a šup do kameného soudku kam přidávám jen nakrájený česnek na plátky.

Maso naskládám dám převařenou studenou vodu a zatěžkám aby bylo maso potopené.

Po 4 dnech udím a uzené mám vyhlášené.

Kdo z toho chce dělat vědu tak ať dělá já jen nasolím po celém obvodu a mám odzkoušeno že je to akorád.

Vždy nakládám cca 20 Kg takže potřebná voda na zalití po zatížení je jen cca 2 litry

Připojit reakci
                           

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (590) - xxx.xxx.92.38 (?), 19.12.2017 16:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kilový kus masa se za 4 dny neprosolí - ani pragandou.

Připojit reakci
                           

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.241.241 (?), 29.12.2017 9:51
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím všechny zkušené uzenáře a chci požádat o radu. Naložil jsem na sucho bůček, plecko, kýtu, 22g soli na 1kg, po 3 dnech jsem zalil převařeným nálevem a teď po 7 dnech zalití se začíná lák zakalovat, na hladině nic neplave, žádný zápach "zatím" necítím, Je to v pořádku? Teplota se pohybuje kolem 4-5 st. O uzení je tady napsáno moc, jenže nemám čas všechno pročítat. Děkuji za odpověd.

Připojit reakci
                           

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.161.55 (?), 15.1.2018 16:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, jak naložit vepřová žebírka na uzení? Zmiňují se zde převážně velké kusy masa, jako např.bůčky, ale o žebrech nic. Myslím kolik soli na kg a na jak dlouho? Někde jsem četla, že se žebírka před uzením povaří. Máte prosím někdo zkušenost? děkuji

Připojit reakci
<...16, 17, 18, 19, 20   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů