Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Nakládání a marinády > Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.250.122 (?)
25.5.2017 8:33

Cokoliv si doma pestujeme, chovame nebo vyrabime, tak to delame s tim, ze to ma byt v mezich moznosti co nejzdravejsi. Na zahony nesypeme chemicka hnojiva, plevel nehubime chemii, a nikdy bysme si nedali do masa pragandu, kterou jsou napumpovany komercni uzeniny, ktery taky nekupujem.

Vygooglujte si co je praganda a podobne derivaty za sajrajt, cim cpete sebe a sve blizke. Uplne zbytecne.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                  

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.250.122 (?)
25.5.2017 8:33, počet návštěv: 199791
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Cokoliv si doma pestujeme, chovame nebo vyrabime, tak to delame s tim, ze to ma byt v mezich moznosti co nejzdravejsi. Na zahony nesypeme chemicka hnojiva, plevel nehubime chemii, a nikdy bysme si nedali do masa pragandu, kterou jsou napumpovany komercni uzeniny, ktery taky nekupujem.

Vygooglujte si co je praganda a podobne derivaty za sajrajt, cim cpete sebe a sve blizke. Uplne zbytecne.

Připojit reakci   
                     

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
25.5.2017 9:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso paní Baďurové vypadá (a jistě i chutná) velmi pěkně. I když našedlý střed je tam patrný, v domácích podmínkách to nevadí.
    Co se týče zuřivé filipiky 250 122 proti Pragandě, je to trochu úsměvné. Množství 2 lžičky na čtvrt kila soli, je spíš symbolické. Co se větší sajrajt, zda komerční či domácí uzeniny, to je diskutabilní.  Škodí taky - a možná převážně - kancerogenní splodiny z kouře. Těch je doma víc,  neboť domácí uzení je vždy delší a poctivější.

Připojit reakci
                        

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.250.122 (?)
25.5.2017 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zuriva filipika, to byste mi rozesmal. Ja na nektery veci koukam jinak. Mozna kdybyste kdybyste si po rodicich sel vyzvednout na onkologii modry pytel s tim co po nich zustalo, taky byste zmenil nektere zivotni postoje. Mamince bylo 52, tata ji prezil o 12 let. Ze na tom mela rozhodujici podil strava, není pochyb. Zrovna uzeniny (kupovane) nechybely v nasi lednici ani den.

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.108.48 (?)
6.6.2012 9:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jen doplním svůj názor. Rychlosůl rozhodně lepší není.  Doma si udím abych měl kvalitní poctivé uzené, ne aby mi při jídle skřípala mezi zuby rychlosůl a to už ani memluvím o pachuti dusičnanu v té rychlosoli. Prostě doma udím bez Eček, tedy jen s obyčejnou kuchyňskou solí.  Jinak kdo ji tam chce dát ať si ji tam dává, ale prostě já ji rád nemám.

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
6.6.2012 13:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je samozřejmě logický a rozumný názor. Nicméně, pokud nechcete konzumovat chemikálie, nevím, jestli uzené maso je nejlepší cesta ke zdravé potravině. S čistou solí chutná maso dobře, řekl bych stejně dobře jako s rychlosolí. Při jídle nic neskřípe. Rozdíl jsem zaznamenal jen v barvě na řezu a to zejména je-li maso ponecháno chvíli na vzduchu.
   Jinak souhlasím, že pro vlastní potřebu, kdy není potřeba prodávat vzhled masa, je domácí uzené jen dorůžova zbarvené   pouhou solí úplně v pohodě.

Připojit reakci
               

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.108.48 (?)
26.6.2012 11:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano to je fakt s tou zdravou stravou uzené asi moc nejde dohromady. Já jen psal, že když už baštím uzené, nevidím důvod proč si ho " vylepšovat " chemií.

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


Luděk 32 (1) - xxx.xxx.44.128 (?)
15.7.2013 12:24
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, měl bych dotaz. Stačí když maso (krkovička, bůček) nasolím Pragandou, nechám ho tak dva dny uležet, pak ho zaliji lákem a nechám tak 3 - 4 dny? Nevím jestli to není málo. A musím maso před uzení nějak povařit aby to nebylo po uzení syrové? děkuji moc. Luděk

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.226.182 (?)
15.7.2013 19:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, nakládám do normální soli (3-4 dny nasucho) pak do láku cca 6 týdnů.Před uzením maso rozvlažím v teplé vodě 80C na 45min.Nechám okapat, osuším a vkládám do dobře vyhřáté udírny.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.230.180 (?)
4.1.2015 11:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, můžete mi prosím poradit co dělat s uzeným když je přesolené, napadlo mě namočit ho do vody jinak nevím co s tím.

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
4.1.2015 13:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete ho nechat "táhnout" v (neosolené) vodě 80 stupňů. Ale pomůže to jen trochu

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí šunka hlaďoučká jako od řezníka11.3.20192389
Domácí šunka7925.1.2018199542
Jak naložit maso na uzení19615.1.2018658457
Jak naložit krkovičku v celku a jak ji upéct?515.7.20175362
Nakládání masa - problém4117.11.201656811
Jak naložit nutrii na uzení?626.10.201619272
Jak naložit kuře na uzení414.4.201334196
Klobásová směs213.6.201210802
Chuť uzeného masa, tak trochu jinak28.11.20109951
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů