Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Nakládání a marinády > Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.92.130 (?)
13.12.2014 18:37

dobry den našel jsem vaš članek na uzeni chtěl bych se zeptat pokud mam maso naložené v soli a česneku 3 dny a chci  ho dat do laku bude stačit v láku 6 dní?
taky jsem si všiml že tam uvádíte kmín, nekazí se tím maso?diky za jakoukoliv radu

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.172.4 (?), 25.1.2012 19:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měla jsem na mysli příspěvěk od Fannyho.

Připojit reakci   
      

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.172.4 (?), 25.1.2012 19:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Fannyho postup i s receptem mohu 100% doporučit, máme odzkoušeno a nikdy před tím jsme nic lepšího nejedliwinkyeslaugh díky, díky Lahodnik.

Obrázky:

Připojit reakci
      

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.92.130 (?), 13.12.2014 18:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobry den našel jsem vaš članek na uzeni chtěl bych se zeptat pokud mam maso naložené v soli a česneku 3 dny a chci  ho dat do laku bude stačit v láku 6 dní?
taky jsem si všiml že tam uvádíte kmín, nekazí se tím maso?diky za jakoukoliv radu

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (588) - xxx.xxx.236.1 (?), 14.12.2014 9:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží samozřejmě na velikosti kusů masa. Pro obvykle velké kusy kolem 1 kg 6 dní nestačí. Riskujete, že uprostřed zůstane maso šedé. Jestli se kmínem maso nezkazí, nevím (proč by se mělo kazit?) já kmín nedávám. 

Připojit reakci
   

Jak naložit maso na uzení


dejf512 (5) - xxx.xxx.36.10 (?), 1.12.2011 17:37
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Marku zjednodušeně. Rychlo sůl nepoužívat. V žádném případě nečekej až ti začne lák kvést- to je důsledek hnilobného procesu masa které je vystaveno větší teplotě než 4 stupně Očisti řádně maso od nečistot jaké jsou kousky krvavé, štetiny a popřípadě i papír který se přilepí na maso. vždy dbej aby maso nemělo při nakládání více než 2 až 4 stupně. 4 stupně jsou OK. Odvaž si sůl -2 až 2.5 deka na 1/kg masa. Vysol si jemně dno hrnce. Potom si na plechu vyválej maso v soli a jemně jej oklepej. Naskládej jej vždy kůží dolů. A konec zase kůží na vrch. Sůl která ti zůstane nasypej do hrnce na maso. Takto to nechej 3 až 5 dní. Sůl bude pronikat do masa a vytlačí s něj vodu. Potom vytáhni maso z hrnce a nech jej okapat. hrnec důkladně umej. Připrav si Lák z převařené vody a na 1litr /20 deka soli. Maso načesnekuj a naskládej co nejtěsnějí do hrnce, Zalej lákem a jemně jej poštouchej aby se ti dostal vzduch pryč.Lák musí být studený a nejlépe odstatý Maso musí být zcela ponořené!!! Zatiž to nějakým prkénkem a uzavři. Kontroluj to ob tři dny. Jakmile se bude lák kazit a nebo se tam udělá šum okamžitě vylít a noví lák!!! Pokud chceš aby bylo maso rychleji proleželé tak jej 2 nebo 3 přeskládej v nádobě. Poslední týden před uzením přidej do láku cukr moučku. A to na 1kg/1.5deka. Krásně to vybarvý maso a zkřehne. Takto se doporučuje nakládat maso na minimálně 3 týdny. ale můžeš jej tak mít naložené i 2 měsíce.
Připojit reakci
      

Jak naložit maso na uzení


Maty (30) - xxx.xxx.92.43 (?), 1.12.2011 18:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pěkně popsaný postup, i já to tak dělávám. Pouze se mi zdá veliká koncentrace soli v láku. Já když zalévám, dávám 2 deka soli na litr (samosebou po předchozím naložení masa 2,5 deka soli na kilo masa).

Martin

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


dejf512 (5) - xxx.xxx.36.10 (?), 1.12.2011 18:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Díky za upozornění. jsem se překlepl. Díky David
Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.168.19 (?), 29.2.2016 20:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výše uvedeno 20 deka na litr a vy jste okomentoval že je to přesný postup a vzápětí píšete 2 deka na litr vody... nerozumím tomu Jindra

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


Venca z Vysočiny (1) - xxx.xxx.252.39 (?), 5.3.2016 10:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Slyšel jsem, že se dá maso na uzení naložit do slané octové vody a po třech dnech začít udit. Nemáte s tímto nikdo zkušenosti? Děkuji za příp. reakce. Venca

Připojit reakci
               

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.144.136 (?), 5.3.2016 11:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

nieco podobne som pocul. Ale nie ocot ale kyslejsie vino. Vraj to spravi s masom zazraky. Napr. madarska salama alebo nejake ine madarske vyrobky sa takto robia. Maso sa necha ulezat v stave, ktora obsahuje aj vino.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...6, 7, 8, 9, 10...>   
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů