Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Nakládání a marinády > Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.9.135 (?)
4.12.2014 15:50

Vliv bude mít i to, jakým směrem ten balkon je a zda je zasklený nebo otevřený. Sám mám představenou zasklenou lodžii na jih a kolísání teplot je tam při slunečném počasí opravdu velké.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5...>   
                           

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
4.12.2014 13:52, počet návštěv: 430883
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rpstylle má pravdu. Nicméně, zalijete-li maso dostatečným množstvím láku, jeho tepelná kapacita bude natolik velká, že ve stávajícím počasí bude kolísání teploty v mase minimální. Zejména, když hrnec obalíte třeba hadrami. Většinou nakládám maso v nádobě a v množství, které se do lednice nevejdou.

Připojit reakci   
                           

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.9.135 (?)
4.12.2014 15:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vliv bude mít i to, jakým směrem ten balkon je a zda je zasklený nebo otevřený. Sám mám představenou zasklenou lodžii na jih a kolísání teplot je tam při slunečném počasí opravdu velké.

Připojit reakci
               

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.92.210 (?)
1.12.2013 17:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ahoj ja nakladam maso tak že na 1kg masa davám 2,2dkg sole a 1dkg česneku, naloženo to mam dle teploty 3až6 tydnu, měním u toho vodu (když to začne "kvest" a vžy převařenou) a dam tam tak hrstišku sole.před uzením oplachnu v teplé vodě, pověsím tak na 2 hod (než roztopím udirnu) a udím na 2x t.j. první den udím tak 8 hod, pad přestanu topit a druhý den doudím maso je tak měkčí a chutnější

Připojit reakci
                  

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
2.12.2013 10:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Máte nějak porovnané, jak by vypadalo maso, pokud byste v uzení nevynechával zmíněnou přestávku a udil nepřetržitě?
   Mně se neosvědčilo ponechávat maso ve vychládající udírně. Vysychá, ztráci objem i šťavnatost.

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.145.136 (?)
16.12.2010 20:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No taky jsem se toho chytl a poptal jsem se souseda a on to dělá takto:

pod maso dá česnek na to maso zase česnek a maso a dokola

pak si převaří vodu nechá jí schladit a hodí do toho vejce ve skořápce NEVAŘENÉ!!=) a solí dokud vejce nevyplave na hladinu a zalije maso prý už se stalo že to někdy nedosolil nebo přesolil protože dnes je každá sůl jiná že a ted to má vždy přesně protože vejce vyplave jen tehdy pokud má voda určité procento soli.

Pak co druhý den přehazuje maso ze spodu nahoru.

Nádobu s masem mám dát na místo kde je víc než 0 stupnů.

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.216.103 (?)
16.12.2010 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zajímavý trik. A jak dloho to soused má naložené a používá klasickou sůl nebo rychlo sůl?

Připojit reakci
               

Jak naložit maso na uzení


j.c. (2) - xxx.xxx.65.183 (?)
16.12.2010 21:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dá se použít i se syrovou oškrábanou bramborou. Funguje to.

Připojit reakci
                  

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.61.6 (?)
18.12.2010 17:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Metoda je to značně nepřesná. Soused nedosolil nebo přesoliíl ne proto, že různé soli jsou jinak slané, ale právě pro tu nepřesnost. Pro upřesnění by muselo být definované množství láku na kg masa, jinak to nemá smysl. Odměření vody a odvážení soli je jednoduché a určitě přesnější než plavení vajec či brambor.

Připojit reakci
                     

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.72.149 (?)
18.12.2010 19:19
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Plně souhlasím. Navíc starší vejce mají větší vzduchovou bublinu.

F.O.

Připojit reakci
                     

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.121.128 (?)
20.12.2010 8:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pane Vysloužil, dovolím si s váma nesouhlasil. Pokud budu pokaždé odměřovat stejné množství vody a stejné množství soli. Tak sůl je pokaždé jiná, respektive má jinou solivost a proto bude lák pokažné jinak slaný. Nejpřesnější způsob bych asi viděl v měření láku lákoměrem. Ale to vajíčko se mi stejně líbí, již jen pro tu jednoduchost. Ale samozřejmě se musí vzít v úvahu i množství láku na množství masa.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí šunka hlaďoučká jako od řezníka11.3.20192660
Domácí šunka7925.1.2018201787
Jak naložit maso na uzení19615.1.2018663957
Jak naložit krkovičku v celku a jak ji upéct?515.7.20175525
Nakládání masa - problém4117.11.201657033
Jak naložit nutrii na uzení?626.10.201619456
Jak naložit kuře na uzení414.4.201334486
Klobásová směs213.6.201210887
Chuť uzeného masa, tak trochu jinak28.11.201010062
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů