Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Nakládání a marinády > Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.147.107 (?)
27.1.2012 20:47

Uvařit v neslané vodě, ale moc to nepomůže.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
   

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.91.249 (?)
7.6.2017 18:04, počet návštěv: 203761
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rád bych se zeptal zkušenějších... uzené maso (krkovička, bůček) jakž takž zvládám. Nakládám do láku, který není žádná věda - taková "česká klasika" - voda, praganda, sůl, nějaké základní koření (jalovec, pepř, česnek, nov.koření, někdy trocha rozmarýnu)... zatím vše OK.

Jenže onehdá jsem pár kousků naložil do láku, který jsem připravil z nějakého kanadského prášku - dostal jsem dva vzorky... jeden měl něco s medem, druhý zase javorový sirup (snad). Dostal jsem od každého trochu, tak na jednu malou zkušební várku... ale nic víc o tom nevím. Výsledek byl chutově velmi zajímavý a tak mě napadlo zkusit svůj klasický lák nějak obohatit o tyto "exotické" chutě. Jenže vůbec nevím jak na to... mám do láku rozpustit med, nebo cukr, nebo snad přilít javorový sirup, atd??  Pokud ano, kolik a jak? Nebude ta sladkost vadit - jako ve smyslu že by se to kazilo? Maso v láku mám v ledničce v hrncích. Zkoušel někdo něco takového? Nechce se mi jen tak volně experimentovat a zbytečně kazit a vyhazovat maso... to mo přijde škoda. To se raději optám... :-) Díky předem

Připojit reakci   
      

Jak naložit maso na uzení


Kšely (9) - xxx.xxx.214.135 (?)
28.12.2011 17:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Vážně dáváte Podravku, tj. ochucovadlo do polévek, složením mimo jiné sušenou zeleninu??

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.159.135 (?)
29.12.2011 9:45
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, vyudil jsem maso a je přesolené, dá se to nějak

odstranit?děkuji

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


Maty (30) - xxx.xxx.92.43 (?)
29.12.2011 9:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Leda uvařit v neosolené vodě, bohužel maso tím ztratí svoji konzistenci i chuť.

Připojit reakci
      

Jak naložit maso na uzení


nomadm (1) - xxx.xxx.142.6 (?)
23.1.2013 12:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím kolegové,

chystám se poprvé udit (dřevo meruňka a třešeň), chtěl bych mít maso naložené ve sklepě, mám tam ale 10st a ne zmiňovaných max 8st, je v tom nějaký problém? Tchán říkal, že není jen to mít naložené 2 týdny a ne 3-4.

Co poradíte?

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


ivap (20) - xxx.xxx.243.114 (?)
23.1.2013 13:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měla jsem maso naložené tři týdny při cca 9ºC v Pragandě. Nezkazilo se, ale chce to kontrolovat. Pokud naložíte do Pragandy, obvykle ty dva týdny stačí, větší a vyšší kusy je lépe nastříknout lákem (používám 8%), aby nezůstalo jádro neprosolené.

Připojit reakci
   

Jak naložit maso na uzení


pavel kočka (1) - xxx.xxx.153.61 (?)
27.1.2012 20:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

muže mi někdo poradit, co s vyuzeným masem, který je příliš slaný?

Připojit reakci
      

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.147.107 (?)
27.1.2012 20:47
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Uvařit v neslané vodě, ale moc to nepomůže.

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.102.7 (?)
28.1.2012 16:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

I hodně slané maso se dá jíst, je-li nakrájené na tenké plátky a obložené na chlebu neslanými doplňky - rajčetem, vejcem namazaný tvaroh aj.

Připojit reakci
      

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.89.60 (?)
3.2.2012 13:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dělat se nedá už nic.Příště se snažit nepřesolit.Holt méně je někdy více.wink

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí šunka hlaďoučká jako od řezníka11.3.20192661
Domácí šunka7925.1.2018201794
Jak naložit maso na uzení19615.1.2018663967
Jak naložit krkovičku v celku a jak ji upéct?515.7.20175525
Nakládání masa - problém4117.11.201657033
Jak naložit nutrii na uzení?626.10.201619456
Jak naložit kuře na uzení414.4.201334486
Klobásová směs213.6.201210887
Chuť uzeného masa, tak trochu jinak28.11.201010062
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů