Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Nakládání a marinády > Jak naložit maso na uzení

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.147.107 (?)
3.12.2011 18:02

Zamozřejmě, proležení běžných kusů trvý 4 - 5 týdnů. Jsou zde o tom popsány stohy diskových ploten.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
   << Předchozí příspěvky | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
                  

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (569) - xxx.xxx.236.1 (?)
5.3.2016 12:37, počet návštěv: 296391
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nojo, ale salám a naložené maso na uzení, to jsou dvě zcela odlišné technologie. Klobásy před uzením taky nenecháváte měsíc v láku.  Já bych tedy uzení masa po 3 dnech v octové vodě nezkoušel. Bylo by mi líto masa, dřeva i času.

Připojit reakci   
      

Jak naložit maso na uzení


dejf512 (5) - xxx.xxx.36.10 (?)
1.12.2011 18:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano. Omlouvám se. Má tam být ve větě- lák z převařené vody a na 1 litr / 2 deka soli (20 gramů) - ne 20 deka!!!

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


Maty (30) - xxx.xxx.92.43 (?)
1.12.2011 18:22
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To se stává :)

Připojit reakci
      

Jak naložit maso na uzení


7brrouk (1) - xxx.xxx.108.254 (?)
2.12.2011 6:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Mám otázku, když je potreba vyměnit lák na již naloženém mase, jak má býl "silný", aby maso nebylo přesolené? Dík Brrouk
Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


Maty (30) - xxx.xxx.92.43 (?)
2.12.2011 12:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych dal zase zpátky 20g na litr vody. 
Já budu udit v neděli, zrovna jsem slil lák a maso zalil pouze převařenou vodou bez soli s bobkovým listem. Slibuji si od toho, že tento nový lák "vytáhne" případnou přebytečnou sůl z povrchu masa.
Martin

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
3.12.2011 16:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes jsem udil a vše ok, jen jsem neměl uvnitř proleželé maso, i když jsem ho měl měl naložené nejdřív týden na sucho v obyčejné soli a česneku a pak i v solném láku. Kdepak jsem udělal chybu, to maso mělo mělo být naloženo déle?

Připojit reakci
               

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.147.107 (?)
3.12.2011 18:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zamozřejmě, proležení běžných kusů trvý 4 - 5 týdnů. Jsou zde o tom popsány stohy diskových ploten.

Připojit reakci
                  

Jak naložit maso na uzení


iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
3.12.2011 18:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl jsem maso týden na sucho a tři týdny v láku. Ty šrůtky byly malé, tak se mi to zdálo divné. Příště nechám tedy déle.

Připojit reakci
                     

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.147.107 (?)
3.12.2011 19:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Možná to byla příliš nízká teplota, postup byl správný, doba by na menší kusy měla stačit. Snad doba uzení byla kratší. Čerstvě vyuzené maso někdy bývá uprostřed šedé, během dvou-tří dnů se probarví až ke středu. Jestli to byl první pokus, máte první zkušenosti a "na čem stavět". Dobrou chuť.

Připojit reakci
                        

Jak naložit maso na uzení


iguka (18) - xxx.xxx.104.32 (?)
3.12.2011 19:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Měl jsem maso v ledničce, bylo tam průměrně 3.5 °C. Ano, byl to první pokus, tak uvidím, třeba se to dál probarví a pokud ne, tak neva.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...11, 12, 13, 14, 15...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí šunka hlaďoučká jako od řezníka11.3.20192659
Domácí šunka7925.1.2018201785
Jak naložit maso na uzení19615.1.2018663948
Jak naložit krkovičku v celku a jak ji upéct?515.7.20175525
Nakládání masa - problém4117.11.201657033
Jak naložit nutrii na uzení?626.10.201619455
Jak naložit kuře na uzení414.4.201334486
Klobásová směs213.6.201210887
Chuť uzeného masa, tak trochu jinak28.11.201010061
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů