Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Jak naložit maso na uzení
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Vcelku máte recht. Dávno, v mých dětských letech jsme nakládali prase do dřevěného sudu a solili na sucho, 6 neděl. Až ke konci se dával lák. Ten sud stál pod kůlnou v zimě, teplotu jsem tehdy neměřil ale běžně mrzlo. Nepamatuju, že by maso mělo nějaké velké závady.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dobrý den, jak naložit vepřová žebírka na uz..., host, 15.1.2018
Zdravím všechny zkušené uzenáře a chci požád..., host, 29.12.2017
Kilový kus masa se za 4 dny neprosolí - ani ..., vyslouzil, 19.12.2017
Tak já používám pragandu. Maso na..., host, 19.12.2017
Je to známé a často popisované solení nasuch..., vyslouzil, 28.11.2017
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Jak naložit maso na uzení


Marekkk (1) - xxx.xxx.106.172 (?)
12.9.2009 10:32, počet návštěv: 598779
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Postavil jsem si udírnu, chtěl bych si vyudit nějaké maso, ale nevím jak ho naložit a připravit na uzení.  Prosím o radu. Děkuji.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
      

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.145.195 (?)
18.10.2009 17:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

marku, co se týká nakládání masa tak když se zeptáš 10 lidí co udí tak ti každý poradí to svoje (že je nejlepší

já ho obalím v soli(rychlosúl je lepší) -na sucho oklepu a dám do kanemin.sudu druhý den zaliji převařenou studenou vodou a dle teploty nechám uležet až voda začne "kvést" tak vyndám v horké vodě omeju a dám do nudírny

maso do sudu nakládám tak, že dospod dám velké kusy(koleno, kotelt s.k, atd a navrch malé kousky bůček, žebírka popř.špek)

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.224.11 (?)
27.11.2009 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Marku utřu česnek se solí, libovolné množství, natřu s ním bůčky a uložím na týden do lednice. Potom zaleji převařenou vodou se solí. Jeden kamarád říká jako když solíš polévku, kamarád chemik říká 2% roztok.Za dva týdny udím.

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.175.250 (?)
18.12.2009 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, co se stane, když maso v láku na uzení zmrzne. Dávám ho vždy do sklepa, ale když jsou teď mrazy, tak se bojím, že mi to všechno zmrzne. Mám naložené bůčky i kýty a do lednice se to nevejde. Petra

Připojit reakci
               

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (549) - xxx.xxx.65.50 (?)
18.12.2009 10:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso by zmrznout nemělo, krystalky ledu poruší buněčné struktury a kvalita masa (zejména libového) se zhorší.
   K tomu, aby maso s lákemu zmrzlo ale musejí být teploty delší dobu nízké. Mráz těsně pod nulou ke zmrznutí láku nevede.

Připojit reakci
                  

Jak naložit maso na uzení


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
17.12.2010 8:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso na uzení mám naložené již 4 týdny "na sucho" jen obalené v soli. V místnosti kde je uložené je v současné době mínus 3 stupně C a maso zmrzlé není. Domnívám se, že u láku to bude obdobné - sůl by měla "rozmrazovat" do mínus osmi stupňů, ale to jsem nezkoušel a ani tomu moc nevěřím.

Připojit reakci
                     

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
18.12.2010 19:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vcelku máte recht. Dávno, v mých dětských letech jsme nakládali prase do dřevěného sudu a solili na sucho, 6 neděl. Až ke konci se dával lák. Ten sud stál pod kůlnou v zimě, teplotu jsem tehdy neměřil ale běžně mrzlo. Nepamatuju, že by maso mělo nějaké velké závady.

Připojit reakci
                     

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.37.186 (?)
4.12.2014 12:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry dem mam dotaz.chci se zeptat zda u toho nalozeni masa nasucho nevadi cesnek, mam to uz 3dny na sucho a nevim jestli se to nezkazi.mam to v kameninovem sudu na balkone a venku je okolo 2.diky pesek
Připojit reakci
                        

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (549) - xxx.xxx.92.38 (?)
4.12.2014 13:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1.Česnek nevadí, naopak.
2. Kvalitní a čerstvé maso se po 3 dnech nezkazí. I tak je ale lepší zalít ho lákem.
3. Teplota 2st.C je pro naložené maso ideální.

Připojit reakci
                        

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.226.182 (?)
4.12.2014 13:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, maso naložené nasucho s česnekem nevadí.Horší bude ten balkon.Maso pustí tekutinu a při střídání venkovní teploty kdy je přes noc pod nulou a přes den nad nulou, dobré není.Nejlepší je maso dát do lednice ve které je 3-5C.Po 3 dnech naložení nasucho maso zalévám lákem.Mám to takhle vyzkoušené s jistotou že se maso nezkazí.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí šunka7925.1.2018177972
Jak naložit maso na uzení19615.1.2018598780
Jak naložit krkovičku v celku a jak ji upéct?515.7.20173407
Nakládání masa - problém4117.11.201654286
Jak naložit nutrii na uzení?626.10.201617150
Jak naložit kuře na uzení414.4.201331054
Klobásová směs213.6.20129769
Chuť uzeného masa, tak trochu jinak28.11.20109058
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů