Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny

Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Pro vyhledávání obchodů, poskytovatelů služeb a nejvýhodnějších cen použijte internetové katalogy, srovnávače a vyhledávače, pro inzerci pak specializované inzertní a aukční servery.
Připojit reakci do diskuze Jak naložit maso na uzení
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, co se stane, když maso v láku na uzení zmrzne. Dávám ho vždy do sklepa, ale když jsou teď mrazy, tak se bojím, že mi to všechno zmrzne. Mám naložené bůčky i kýty a do lednice se to nevejde. Petra

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru Kulináři.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Dobrý den, jak naložit vepřová žebírka na uz..., host, 15.1.2018
Zdravím všechny zkušené uzenáře a chci požád..., host, 29.12.2017
Kilový kus masa se za 4 dny neprosolí - ani ..., vyslouzil, 19.12.2017
Tak já používám pragandu. Maso na..., host, 19.12.2017
Je to známé a často popisované solení nasuch..., vyslouzil, 28.11.2017
Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Jak naložit maso na uzení


Marekkk (1) - xxx.xxx.106.172 (?)
12.9.2009 10:32, počet návštěv: 636707
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Postavil jsem si udírnu, chtěl bych si vyudit nějaké maso, ale nevím jak ho naložit a připravit na uzení.  Prosím o radu. Děkuji.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
      

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.145.195 (?)
18.10.2009 17:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

marku, co se týká nakládání masa tak když se zeptáš 10 lidí co udí tak ti každý poradí to svoje (že je nejlepší

já ho obalím v soli(rychlosúl je lepší) -na sucho oklepu a dám do kanemin.sudu druhý den zaliji převařenou studenou vodou a dle teploty nechám uležet až voda začne "kvést" tak vyndám v horké vodě omeju a dám do nudírny

maso do sudu nakládám tak, že dospod dám velké kusy(koleno, kotelt s.k, atd a navrch malé kousky bůček, žebírka popř.špek)

Připojit reakci
         

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.224.11 (?)
27.11.2009 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Marku utřu česnek se solí, libovolné množství, natřu s ním bůčky a uložím na týden do lednice. Potom zaleji převařenou vodou se solí. Jeden kamarád říká jako když solíš polévku, kamarád chemik říká 2% roztok.Za dva týdny udím.

Připojit reakci
            

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.175.250 (?)
18.12.2009 9:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Chtěla bych se zeptat, jestli někdo neví, co se stane, když maso v láku na uzení zmrzne. Dávám ho vždy do sklepa, ale když jsou teď mrazy, tak se bojím, že mi to všechno zmrzne. Mám naložené bůčky i kýty a do lednice se to nevejde. Petra

Připojit reakci
               

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (563) - xxx.xxx.65.50 (?)
18.12.2009 10:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso by zmrznout nemělo, krystalky ledu poruší buněčné struktury a kvalita masa (zejména libového) se zhorší.
   K tomu, aby maso s lákemu zmrzlo ale musejí být teploty delší dobu nízké. Mráz těsně pod nulou ke zmrznutí láku nevede.

Připojit reakci
                  

Jak naložit maso na uzení


jezevec22 (18) - xxx.xxx.242.101 (?)
17.12.2010 8:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso na uzení mám naložené již 4 týdny "na sucho" jen obalené v soli. V místnosti kde je uložené je v současné době mínus 3 stupně C a maso zmrzlé není. Domnívám se, že u láku to bude obdobné - sůl by měla "rozmrazovat" do mínus osmi stupňů, ale to jsem nezkoušel a ani tomu moc nevěřím.

Připojit reakci
                     

Jak naložit maso na uzení


PP. (68) - xxx.xxx.147.108 (?)
18.12.2010 19:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vcelku máte recht. Dávno, v mých dětských letech jsme nakládali prase do dřevěného sudu a solili na sucho, 6 neděl. Až ke konci se dával lák. Ten sud stál pod kůlnou v zimě, teplotu jsem tehdy neměřil ale běžně mrzlo. Nepamatuju, že by maso mělo nějaké velké závady.

Připojit reakci
                     

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.37.186 (?)
4.12.2014 12:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Dobry dem mam dotaz.chci se zeptat zda u toho nalozeni masa nasucho nevadi cesnek, mam to uz 3dny na sucho a nevim jestli se to nezkazi.mam to v kameninovem sudu na balkone a venku je okolo 2.diky pesek
Připojit reakci
                        

Jak naložit maso na uzení


vyslouzil (563) - xxx.xxx.92.38 (?)
4.12.2014 13:10
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

1.Česnek nevadí, naopak.
2. Kvalitní a čerstvé maso se po 3 dnech nezkazí. I tak je ale lepší zalít ho lákem.
3. Teplota 2st.C je pro naložené maso ideální.

Připojit reakci
                        

Jak naložit maso na uzení


host - xxx.xxx.226.182 (?)
4.12.2014 13:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, maso naložené nasucho s česnekem nevadí.Horší bude ten balkon.Maso pustí tekutinu a při střídání venkovní teploty kdy je přes noc pod nulou a přes den nad nulou, dobré není.Nejlepší je maso dát do lednice ve které je 3-5C.Po 3 dnech naložení nasucho maso zalévám lákem.Mám to takhle vyzkoušené s jistotou že se maso nezkazí.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Domácí šunka hlaďoučká jako od řezníka11.3.20191105
Domácí šunka7925.1.2018190769
Jak naložit maso na uzení19615.1.2018636708
Jak naložit krkovičku v celku a jak ji upéct?515.7.20174574
Nakládání masa - problém4117.11.201655722
Jak naložit nutrii na uzení?626.10.201618407
Jak naložit kuře na uzení414.4.201332948
Klobásová směs213.6.201210417
Chuť uzeného masa, tak trochu jinak28.11.20109616
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů