Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Mléko a sýry > Výroba domácího sýra

   << Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4   
   

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.244.161 (?)
21.3.2009 21:22, počet návštěv: 132263
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jednoduchý domácí sýr.

Postup přípravy receptu:
Tvaroh zabalíme do pláténka a vymačkáme přebytečnou syrovátku. Vidličkou smícháme se smetanou, osolíme a okmínujeme.

Tvaroh naložíme do většího hrnku, zakryjeme pláténkem, upevníme gumičkou. Během zrání domácí sýr několikrát promícháme.

Připojit reakci   
Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka
      

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.244.161 (?)
21.3.2009 21:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Domácí sýr z tvarohu
400 g tvrdého tvarohu, sůl, kmín, světlé pivo

Tvrdý tvaroh pokrájíme na tenké plátky, osolíme je a okmínujeme, upěchujeme do kamenitého nebo porcelánového hrnku, pokropíme pivem, hrnek zakryjeme čistou utěrkou a pokličkou a necháme v teple uležet. Podle potřeby ho občas opět pokropíme pivem.

Připojit reakci
         

Výroba domácího sýra


Radouš (12) - xxx.xxx.130.20 (?)
27.3.2009 12:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A pak ve finále lze buď v troubě přetavit, nebo jen utřít s máslem, ovšem na zapití je toho piva třeba trochu víc.

Připojit reakci
            

Výroba domácího sýra


Jirkax (1) - xxx.xxx.176.155 (?)
7.4.2009 20:08
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Také se na to nějaký čas chystám, mám možnost domácího mléka od sousedů, v plánu jsem měl koupi syřidla, pro výrobu 'skutečného' sýru... zatím mě ale odrazuje realitvně malé množství sýru z velkého množství mléka... ani postup není nejjednodušší - lisování přes plátno atd atd... Jirka

Připojit reakci
               

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.218.138 (?)
21.4.2009 15:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Surove mlieko trocha zahrejeme, do trocha teplej vody rozmiesame primerane mnozstvo syridla,,kľagi,, a za miesania lejeme na mlieko.

Prikrijeme, nechame stat. Po asi 30-40 minutach je to zosyrene. Pomali to poprekrajujeme, nechame 2min. oddichnut a znova tie kusky presrajujeme na mensie velkosti. Da sa to rozne nie len priamo z bacovskym nacinim. Nechame odstat, odcerpujeme servatku. Formujeme hrudu, stiskame primerane, dame do plachty, nechame odkvapkovat. V skratke. Pre vlastnu potrebu jednoduche, chutne, len to treba skusit a nebat sa. Treba si dat niekym poradit.

Na dnesnych syridlach, pisu kolko siridla na ake mnozstvo mlieka, ba dokonca aj cely postup pri vyrobe a zreni syra. Nebat sa skusit.

Připojit reakci
                  

Výroba domácího sýra


Maty (30) - xxx.xxx.97.44 (?)
19.5.2009 19:20
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Slyšel jsem, že syřidlo se prý v domácích podmínkách dá nahradit octem nebo citronovou šťávou. Máte s tím někdo zkušenosti?
Martin

Připojit reakci
                     

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.145.56 (?)
26.5.2009 16:16
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano dá se syřidlo nahradit citronovou šťávou a nebo kyselinou citronovou. 

Mám své zkušenosti, ze začátku jsem v tom měl také nepořádek. Ale tvaroh může být taky sýr - tvarůžky viz vše v diskusi - tvaroh, sůl, kmín, pivo - uležet a pak SEŽRAT.V každém případě je nutné použít pro výrobu mléko pasterované (zahřátí na 65 st. celsia na cca 30 min.) a nebo již hotovou krabicovku nebo plastovku.

Pokud jde o ocet, tak ten také používám. Protože, jak tady už někdo psal, výtěžnost sýra i tvarohu je malá. Já do odkapané syrovátky přidám kysanou smetanu (na 10 l, jeden kelímek nebo krabičku) a potom zahřeju na cca 35 st. celsia a vysrážím octem. Taky dobré papáníčko.

Zbylou syrovátku skoro vždycky vychladím a vypiju. Někdy přidám i trochu té kyšky a to je paráda.

S přáním úspěchu a papáníčka

sýrař TOM

Připojit reakci
                        

Výroba domácího sýra


Mirek 821 (1) - xxx.xxx.80.73 (?)
31.5.2009 18:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

 Sami si vyrábíme kozí sýry z mléka našich koz.  Ne, že by to bylo jednoduché, ale nic světoborného natom není. Když nemáte syřidlo, použijte kyselinu - ale je to jiné. Nemá cenu tady psát recepty. Zadejte si do vyhledávače heslo domácí výroba sýrů a budete se divit, co se dá všechno najít a doma udělat. A pro zvýšení výtěžnosti a lepší srážení (tedy proto, aby syrovátka byla čistá) se do sýřeniny přidává 36% roztok chloridu vápenatého, chcete-li sýr jemnější, tak se před zasýřením přidává smetenová kultura... Těch fíglů je moc, jen hledat. Přeji hodně úspěchů při hledání a výrobě

           Mirek 821

Připojit reakci
                           

Výroba domácího sýra


Maty (30) - xxx.xxx.97.44 (?)
31.5.2009 20:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Díky za odpovědi, jdu do toho.
Martin

Připojit reakci
                           

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.175.140 (?)
6.7.2009 20:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den chtěl bych se vás zeptat kde se dá sehnat to syřidlo?

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Výroba domácího sýra3722.11.2018132627
Mlékomat a podobně817.8.201412422
Brynza, ovčí sýr, korbáčky1920.4.201434961
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů