Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Mléko a sýry > Výroba domácího sýra

Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Určitě šlo, ale to už máte lepší koupit si r..., Miloš Vysloužil, 29.5.2017
A šlo by to také k kupovaného plnotučného ml..., host, 29.5.2017
Dobry Den. Delam syr z   cerstveho kozi... , host, 15.5.2017
a máte doma někdo fermentor? právě nad ním u..., host, 26.9.2016
Díky za recept. Ze čtyř litrů mléka jsem měl..., host, 19.9.2012
Stránky: 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.244.161 (?)
14.3.2009 23:07, počet návštěv: 106930
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dnes je doba, kdy zemědělci stávkují a žádají vyšší výkupní ceny za mléko. Co s ním? Lít do kamálu- to přece ne. Zkusme vyrobit domácí sýr. Pamatuji, že nás kdysi babička krmila homolkami z kamenného hrnce, a to bylo něco. Jak se to dá udělat? Taky se dá udělat nějak tvrdý sýr za pomoci sody. Zkuste rozvinout diskusi na téma výroba domácích sýrů. Něco jednoduchého a dobrého. Dobrou chuť.

Připojit reakci   
Zahrada, rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, motorové pily, bazény a jezírka
   

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.87.2 (?)
15.3.2009 0:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tak základní technologii znám, sám jsem pár kousků sýra udělal, ale pro pokusy jsem si koupil pasterizované, odstředěné. Stačí ho ohřát a vysrážet renetem, pak ochutit a v plátenku pověsit odkapat. Se surovým mlékem jsem to zkusil dvakrát a došel jsem k následujícímu závěru, je třeba mléko odstředit, zbavit zbytečného tuku, jinak máte mastnou kaši, pak pasterzovat a následně zase použít renet a odkapat v plátnu. Fígl dobrých sýrů začíná poté, co získáte sýrovou hmotu, ochucování a zrání. V.R.

Připojit reakci
   

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.176.49 (?)
15.3.2009 0:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
   

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.244.161 (?)
15.3.2009 0:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Co to zkusit z koupeného tvarohu? Nechat v teple v misce zklihovatět, a pak co dál? Třeba i sníst.

Připojit reakci
      

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.244.161 (?)
15.3.2009 0:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To je nejjednodušší doma udělaný sýr a smrdí /voní/ jako olomoucký.Ale je dobrý. Ale jak udělat ty homolky z tvarohu, to nevím. Někdo poraďte, za týden by mohla být dobrá snídaně. Tak dobrou sýrovou chuť.

Připojit reakci
         

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.176.49 (?)
15.3.2009 7:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

tvaroh sa robi z mlieka kysleho ohrievanim a naslednym vyzrazanim... syr hrudkovy sa robi z mlieka cerstveho... osobne nemam skusenost s vyrobou z mlieka kupovaneho, pasterizovaneho a osetreneho, vzdy sme vsetko vyrabali z mlieka cerstveho neodstredeneho s plnym obsahom tuku...

Připojit reakci
      

Výroba domácího sýra


PP. [PE, 550] (56) - xxx.xxx.128.44 (?)
18.3.2009 17:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nechat v teple v misce zklihovatět, a pak co dál?

---

A pak vzít kastrůlek, dát kousek másla a celou tu hmotu na něm pomalu roztavit dohladka. Pak přidat přiměřeně papriky, případně ještě dosolit a vylít do misky (může se nechat v tom kastrůlku) Předpoklad je: tvrdý tvaroh, rozdrobený, prosolený, pokmínovaný před naložením. Po ztuhnutí se to dá jíst a není to špatné. Někdo přidává při tavení i vajíčko, ale to se mi nelíbí. Pozor, vůně je lehce tvarůžková, kdo nemá rád, ať nezkouší.

Připojit reakci
   

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.128.44 (?)
15.3.2009 8:25
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Výchozí předpoklad je částečně nesmyslný. Sýr by se musel dělat přímo u producenta mléka. Možná 99% čtenářů fóra si musí mléko koupit a tím výkupní cenu potvrdí. Na výrobu domácího sýra je na internetu řada odkazů a opravdu to není jednoduché jak na vybavení tak na přesnou technologii. A co s tím vyrobeným sýrem? Kdž budete zachraňovat výkupní ceny, nákup 5. litrů mlíka jednou za měsíc asi cenu nezachrání.

Připojit reakci
      

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.244.161 (?)
15.3.2009 10:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Promiň, s tím mlékem ve velkém, to byl jen takový úvod, smyslem fóra bylo opravdu jen něco o sýrech jen tak doma-pokusničení. Nic ve velkém. Něco jako domácí klobásy atd.

Připojit reakci
         

Výroba domácího sýra


host - xxx.xxx.87.2 (?)
15.3.2009 10:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

co jsem to od včerejška prošel, dost lidí si tu plete sýr s tvarohem. Ten odkaz na výrobu z ovčího sýra je pěkný. Je třeba si všimnout, že sýr se dělá srážením (Slováci renetu říkaji syridlo) to prostě nejde zaměnit s kysnutím mléka na tvaroh. Sýr se vytváří napřiklad v žaludku telete,  protože telata mají tvorbu přírodního renetu, aby byla schopna mléko vůbec užít.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4 | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Výroba domácího sýra3329.5.2017106931
Mlékomat a podobně817.8.20148687
Brynza, ovčí sýr, korbáčky1920.4.201424678
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů