Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Králík > Jak zúžitovat králičí maso

Jak zúžitovat králičí maso


tatnda (115) - xxx.xxx.167.132 (?)
26.9.2013 18:18

do klobásek, do tlačenky - sulc nebo huspenina... něco do mrazáku na pečení nebo skelety na polévku

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Mimo jiné jsem bývalý zootechnik. To uvá..., vyslouzil, 5.8.2018
Mám 5 samic, chovám v klecích, porážím v 2,6..., host, 4.8.2018
Když zabijete prase, máte hromadu masa, kter..., vyslouzil, 11.8.2016
Ještě dodatek... napište jak zavařujete krýl..., host, 10.8.2016
Z králičího masa se dají také dělat různé ko..., host, 10.8.2016
Stránky: 1, 2, 3, 4   

Jak zúžitovat králičí maso


host - xxx.xxx.150.101 (?)
24.9.2013 22:32, počet návštěv: 54306
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím o radu jak zúžitkovat větší množství králičího masa.dík

Připojit reakci   
   

Jak zúžitovat králičí maso


tatnda (115) - xxx.xxx.167.132 (?)
26.9.2013 18:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

do klobásek, do tlačenky - sulc nebo huspenina... něco do mrazáku na pečení nebo skelety na polévku

Připojit reakci
      

Jak zúžitovat králičí maso


host - xxx.xxx.248.87 (?)
26.9.2013 23:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Stehna řízky, hřbet pečení, předek + srdce, ledvinky guláš, játra na cibulce, odřezky a hlava polévka. Dá se dělat čína, na smetaně, na divoko, po indicku se šťávou i omáčkou, při pečení i smažení se dá různě ochutit. bylinkami a kořením. Vynikající je i s černou omáčkou (povidlovou) s vánočkou nebo knedlíkem  cheeky           Lída

Připojit reakci
         

Jak zúžitovat králičí maso


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
3.12.2013 13:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso králíka má ze všech zvířat asi nejméně druhově typickou příchuť, takže je lze použít úplně všemi způsoby.
  Asi z něj nejde udělat slanina a problematicky španělský ptáček.

Připojit reakci
            

Jak zúžitovat králičí maso


Ferda Mravenec (24) - xxx.xxx.247.50 (?)
3.12.2013 17:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso králíka má ze všech zvířat asi nejméně druhově typickou příchuť...no, já nevím. Mezi mými známými je spousta lidí, kteří králiky nejí. Obvykle tvrdí, že králičí maso nejí, protože to má nějakou nepříjemnou pachuť. U masa jiných zvířat, jsem se s podobným tvrzením nesetkal, snad s vyjímkou skopového.

Připojit reakci
               

Jak zúžitovat králičí maso


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
3.12.2013 22:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to, proto, že lidi u nás jedí vepřové, hovězí, kuřecí maso  od malička, na typickou příchuť jsou zvyklí a tak jim nevadí. Přesto na talíři druh masa bezpečně poznají. Podle čeho asi? Když připravíte králičí řízek (čínu,  klobásy, šunku, salám, sekanou) nepozná to prakticky nikdo, stačí, že nebudou vidět žebra, noha, cemr. Většina lidí odmítá jíst nutrii, jezevce, koninu. Ne kvůli pachuti, prostě předsudky.
   Něco jiného jsou skopové, kachna, zvěřina. Ty mají pachutě natolik výrazné, že se běžnou úpravou neschovají.

Připojit reakci
                  

Jak zúžitovat králičí maso


Ferda Mravenec (24) - xxx.xxx.247.50 (?)
4.12.2013 7:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, ale ti o kterých píšu, že nejedí králičí maso, jsou z dědin a králičím masem byli doma krmeni odmalička.

Připojit reakci
                     

Jak zúžitovat králičí maso


vyslouzil (569) - xxx.xxx.92.38 (?)
4.12.2013 13:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No jo, ale ti o kterých píšu, že nejedí králičí maso, jsou z dědin a králičím masem byli doma krmeni odmalička.

Možná právě proto jim teď leze krkem. Patřil jsem k nim taky. Teď, když zdroj vyschl, je mi najednou králík vzácný.
   Některé hospodyně popužívaly jistý nešvar. Když dopoledne nevěděly, co uvařit k obědu, sáhly do králíkárny, jednu za uši a za hodinu byl na stole. Takové maso není po chuti příliš dobré (nelze přirovnat k ovaru z kotle).

Připojit reakci
                  

Jak zúžitovat králičí maso


host - xxx.xxx.176.91 (?)
4.12.2013 7:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kdo co jí a nejí je lepší asi neřešit.Na štědrý večer já jím kapra.Kolk lidí vám řekne že u nich to jí jenom táta.Děti a máma mají vepř.řízek.Proč asi?No protože je to někdo tak naučil.

Králík je drahé maso.Proto dávat ho do tlačenky, kam mi stačí koleno, srdce a jazyk s kouskem plecka, vše vepřové, je mi líto.Králík je drahé maso na to, abych ho jen tak někomu dal a on měl pocit.že mi od něj pomohl.To ať si koupí kuře v akci.To je hotové za 2 měsíce.Nejraději mám králíka na houbách s rýží, na smetaně s knedlíkem, játra na cibulce, šunku,pečeného z bůčkem.Méně jsem nadšen když se dělá z králíka sekaná, polévka.Kdysi jsme ho taky obalovali, dávali do klobás.

Připojit reakci
                     

Jak zúžitovat králičí maso


host - xxx.xxx.114.253 (?)
5.12.2013 8:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jestli vám je líto dávat králíka do tlačenky, popř.sekaná a polévka, to je úhel pohledu, když máte třeba deset králíků, tak děláte různé výrobky, na různé způsoby, aby vám nešel, jak bylo výše popsáno, krkrm... takové hrudníky se dobře oberou v té polívce a pokud je masa moc, tak tlačenka nebo sekaná.Ale nikomu nic nevnucuji, dobré je taky maso pečené na divoko, bobkový list nové koření, popř.podlít červeným vínem.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jak zúžitovat králičí maso366.8.201854307
Udena tlačenka113.11.201610233
Tlačenka z králíka526.1.201317853
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů