Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.


Destiláty > Mandlový likér

Mandlový likér


host - xxx.xxx.213.97 (?)
21.9.2017 21:44

já ho pil u kamaráda a je to velmi dobré pití, takvé lahodné, příjemné a ne surové

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka

Mandlový likér


host - xxx.xxx.162.58 (?)
26.9.2009 21:14, počet návštěv: 12253
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám pěknou úrodu mandlí a kdysi jsem pil velice chutný mandlový likér (ale prosím ne ze Salka, ale zřejmě macerovaný v pálence  - byl čirý s jemným zabarvením). Nemáte náhodou recept na takový likér, resp. je vůbec možné nějak naložit (uvařit a naložit, nadrtit... a smíchat s pálenlkou) mandle? Pátral jsem po netu a nikde nic...   Díky Radim

Připojit reakci   
   

Mandlový likér


host - xxx.xxx.28.4 (?)
27.9.2009 9:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mandlový likér
20 sladkých mandlí, kousek pomerančové kůry (velikosti
palce), 10 dkg cukru, 50 ml vody, 0,5 l koňaku
Mandle spařte vařící vodou, oloupejte a důkladně rozdrťte,
vložte do skleněné nádoby a postavte na teplé místo na 1 mě-
164
lihoviny 20.2.2007 9:30 Stránka 164
síc. Po uplynutí této doby tekutinu slijte a přidejte vychlazený,
předem připravený sirup z cukru a vody. Důkladně zamíchejte
a odstavte ještě na 3 dny. Přefiltrujte přes filtrovací papír,
rozlijte do lahví, zazátkujte, zavoskujte a odneste do
sklepa, kde likér musí ještě 6 měsíců dozrávat. Má zajímavou
vůni a chuť.

Mandlový likér I.
1 kg sladkých mandlí, 1 hřebíček, 5 g mleté skořice, nastrouhána
kůra z 1 citrónu, 25 dkg cukru, 0,25 l vody, 1 l lihu
(7 %)
Mandle spařte vařící vodou, oloupejte a na drobné kousky
rozsekejte, vložte do skleněné nádoby a zalijte alkoholem.
Nádobu hermeticky uzavřete a postavte na teplé a světlé místo
na 1 měsíc. Často protřepejte. Po uplynutí této doby mandle
vyndejte a na jejich místo přidejte skořici, hřebíček a citrónovou
kůru. Nádobu hermeticky uzavřete a odstavte na
týden, pak tekutinu slijte, přefiltrujte přes filtrační papír
a vlijte do horkého sirupu, uvařeného z cukru a vody. Ještě
jednou přefiltrujte, rozlijte do lahví, zazátkujte, zavoskujte
a odneste do sklepa, kde likér musí dozrávat ještě šest měsíců.
Podávat chlazený na 10–12° C.

H.L.

Připojit reakci
   

Mandlový likér


host - xxx.xxx.213.97 (?)
21.9.2017 21:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já ho pil u kamaráda a je to velmi dobré pití, takvé lahodné, příjemné a ne surové

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Rum recept323.3.201814164
Slivovice od Jelínka3714.3.201869479
Mandlový likér325.10.201712254
Jak na malinový likér?517.11.20163681
Různé návody na likéry, pálenky153.8.201646917
Recept na likér z višní922.7.201620393
R Jelinek - netradicne ovocne destilaty110.8.20152551
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?523.5.201419779
Kvas bez míchání, ale i bez koláče211.8.20137612
Medovice47.10.201114432
Kolik medu do pálenky?2810.5.201156944
Recept na pálenku s medem za studena129.5.20099834
Medovina614.9.200814426
Další diskuze na téma Destiláty najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů