Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Udírny Bradley a Borniak - vyzkoušejte elektrické digitální udírny


Destiláty > Jak na malinový likér?

Jak na malinový likér?


host - xxx.xxx.106.70 (?)
4.6.2019 13:53

Mám tu zkušenost, že na "sladké" pití je dobrá slivovice a na zbytek stačí jablko. Ořechovku dělám z jablka. Z hrušky a ze švestky byla divná.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka

Jak na malinový likér?


host - xxx.xxx.9.135 (?)
17.11.2016 8:50, počet návštěv: 5961
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Na zkoušku asi litr malin, prosypáno lžící cukru a ponecháno týden nakvasit, pak zalito vodkou a necháno měsíc odležet. Po slití je to nahořklé a to tak, že ruší v chuti. Kde se stala chyba? Asi se měla po tom odležení jen vylisovat šťáva, hořkost pochází ze semínek?

Připojit reakci   
   

Jak na malinový likér?


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
17.11.2016 11:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To nakvášení je riskantní, nahořklost bude patrně z těch kvasnic. Kdysi jsem tak vyráběl višňovku. Nakvasit cukrem prosypané višně, slít a doředit pálenkou. Griotka nebyla úplně čirá a měla někdy nahořklou příchuť po kvasnicích, jindy ne. Jedinou výhodou tohoto postupu byla menší spotřeba lihoviny. Chutí se však nevyrovnala višňovce vyráběné bez nakvášení - jen zalitím proslazených višní destilátem či lihovinou. Malinový likér jsem nedělal, pokud bych to zkoušel, nenakvášel bych je. 

Připojit reakci
      

Jak na malinový likér?


host - xxx.xxx.9.135 (?)
17.11.2016 12:01
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nakvášel jsem aby pektolytické enzymy rozpustily pektin a šlo to snáze lisovat. To se povedlo, šťáva šla oddělit snadno. Zkusím to vymyslet jinak bez nakvašení, jen třeba dva dny naležet rozmačkané a lisovat.

Připojit reakci
         

Jak na malinový likér?


vyslouzil (563) - xxx.xxx.236.1 (?)
17.11.2016 17:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Při výrobě likéru není to lisování nutné. Zase vezmu paralelu s višňovkou. Jednu dávku jsem letos udělal s višněmi rozmačkanými, další jen zalité destlátem. Výtěžnost byla zhruba stejná, pravda, z drcených je trochu tmavší, ale zase u těch drcených višní byl na spodu kal, který bylo nutné přefiltrovat. Už to tak dělat nebudu.

Připojit reakci
            

Jak na malinový likér?


host - xxx.xxx.9.135 (?)
17.11.2016 18:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nešlo o nějaké ostré lisování ve smyslu vinařském. Prostě jsem z toho chtěl vydolovat více šťávy. Snad by stačilo zalití lihem, ale pálenku mám jen jablečnou a ta ze všeho "leze", tu jsem použít nechtěl a líh je drahý jako potvora. S kaly mám taky problém, nejlepší řešení zatím mám nalít to do vysoké lahve a nechat měsíc v chladu. Čirý podíl opatrně slít a kal dávám do čaje.

Připojit reakci
               

Jak na malinový likér?


host - xxx.xxx.106.70 (?)
4.6.2019 13:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám tu zkušenost, že na "sladké" pití je dobrá slivovice a na zbytek stačí jablko. Ořechovku dělám z jablka. Z hrušky a ze švestky byla divná.

Připojit reakci
         

Jak na malinový likér?


host - xxx.xxx.106.70 (?)
4.6.2019 13:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkoušel jsem také maliny. Když jsem použil celé, nebylo to ono, ale když jsem použil odpad z marmelády, tak byla skvělá.  Místo celých malin jsem použil to, co zbylo po "lisování", naložil to do slivovice a posléze dosladil. A byby se potom mohly utloct. To s jahodama mě to takhle nejde - pěkně celé a potom cedit a odsávat. Ale zbude pár misek "opilých" jahod a to je potom zmzka pro dospělé a tak jedna, dvě láhve s kaly. Taky to jde polknout.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Jak na malinový likér?74.6.20195962
Jak uchovat hotový kvas511.10.20182808
Kolik medu do pálenky?2927.8.201870607
Rum recept323.3.201816085
Slivovice od Jelínka3714.3.201880894
Mandlový likér325.10.201714559
Různé návody na likéry, pálenky153.8.201653913
Recept na likér z višní922.7.201623970
R Jelinek - netradicne ovocne destilaty110.8.20153265
Destilát z medu - zná někdo návod na naložení kvasu?523.5.201423552
Kvas bez míchání, ale i bez koláče211.8.20139046
Medovice47.10.201117284
Recept na pálenku s medem za studena129.5.200911422
Medovina614.9.200816342
Další diskuze na téma Destiláty najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání
(c) Lupo Media 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů