Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Brambory > Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?

Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?


host - xxx.xxx.9.135 (?)
23.6.2017 19:00

Druhak je to spíš úvaha, než rada, či recept, který bych očekával. Mimoto když budu dělat hranolky doma, asi těžko posháním nějakou menší levnou linku na jejich výrobu bez akrylamidu.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Vše o zahradě - rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, nářadí, doplňky, bazény a jezírka

Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?


host - xxx.xxx.178.46 (?), 22.6.2017 19:47
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Bez velmi nebezpečného karcinogenního akrylamidu.

EK vyčenichala, že při zahřívání některých potravin, konkrétně těch hranolků apod. by mohly pro jejich konzumenty nastat nějaké zdravotní problémy.

(Akrylamid je celkem dost dlouho známá sloučenina, rozhodně se o její objevení nezasloužilo nic a nikdo z té instituce.  Osobně si myslím, že je to podobný strašák jako amygdalin v destiláterství nebo Roudup v boji proti plevelům
*
Nicméně sympatické je, že pokus o omezení nebo změnu tradičního výrobního postupu vzniknul v zemi ve které tyto pochoutky vznikly.
A ještě se neví jak to belgičané přijmou a zda i naši výrobci budou muset změnit výrobní postupy.
Třeba na dlouhé smažení při nízkých teplotách za sníženého tlaku, (vakua) apod...
Co by to udělalo s chuti netuším, ale v každém případě by to tradičním výrobcům velmi stížilo výrobu a naopak dalším, těm "dotovaným" by to velmi pomohlo dostat se na trh...

Rafael.

Připojit reakci   
   

Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?


host - xxx.xxx.9.135 (?), 23.6.2017 19:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Druhak je to spíš úvaha, než rada, či recept, který bych očekával. Mimoto když budu dělat hranolky doma, asi těžko posháním nějakou menší levnou linku na jejich výrobu bez akrylamidu.

Připojit reakci
   

Jak si udělat zdraví neškodné hranolky, chipsy apod.?


host - xxx.xxx.137.98 (?), 5.7.2017 16:21
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Pro "zdravé" smažení je především třeba užívat kvalitní tuky, které se nepřepalují. Takové tuky ovšem obsahují nasycené kyseliny, takže Vás místo rakoviny skolí infarkt.
Připojit reakci
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů