Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Jak uchovávat klobásy?

Jak uchovávat klobásy?


Miloš Vysloužil (360) - xxx.xxx.92.38 (?)
19.1.2016 15:05

Problémem tohoto vlákna je, že pod jedním slovem - klobáska - se skrývá nepřeberné množství masných výrobků, od šťavnatých šunkáčků určených k rychlé spotřebě až po vysušené uzenky s nekonečnou trvanlivostí. Záleží na druhu a původu použitého masa, přídané vody, technologii zpracování, teplotě kouře, délce uzení, roční době, skladovacích prostorách a spoustě dalších okolností. Svoji vlastní zkušenost hlásat jako univerzálně platnou a radit ostatním jako jediný možný postup opravdu nelze.

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily
Nejnovější příspěvky v tomto vláknu:
Nevlastní otec od bývalé přítelkyně je po vy..., Dominik Škopík, 27.6.2016
Oplachování klobásek nebo trampského cigára ... , Pavel Barbakan, 20.5.2016
...pán Vysloužil... prepáčte za preklep......, host, 20.5.2016
Nuž pán Vysluožil nikto tu nikomu radit nebude pok..., host, 20.5.2016
Já dělám klobásy uzené za studena ("maďarské..., host, 18.5.2016

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.224.59 (?)
15.12.2009 13:53, počet návštěv: 56162
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Může někdo poradit co s klobasama po vytáhnutí s údírny a jak je pak co nejlépe uchovat?

Připojit reakci   
   

Jak uchovávat klobásy?


Miloš Vysloužil (360) - xxx.xxx.65.50 (?)
15.12.2009 14:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

  Po vytažení z udírny nechám klobásy na hůlkách vychladnout. Někdy je po vytažení osprchuju horkou vodou (pokud se nedovařují v 80st vodě)
Záleží na tom, jaké klobásy udíte. Jsou-li uzené dlouho a studeným kouřem, jsou vyschlé, vydrží viset v chladnu řadu týdnů. Takovou udírnu ale nemám.  
  Jestli je máte šťavnaté, uzené horkým kouřem, nevydrží dlouho. Tedy 1 - 2 týdny v lednici v pohodě, klobása je v podstatě polokonzerva.
   Nejsnadnější je klobásy vychladit a zmrazit.
   Druhou možností je ještě teplé sterilovat ve sklenicích s trochou vody na dně - asi 30 minut 95 st. Je dobré konzervy držet v chladnu a do půl roku spotřebovat (stejně tak ty mražené). Při sterilaci ovšem změknou, vypustí část šťávy a tuku a ztratí něco aromatu.
    Protože však klobásy neděláme kvůli zásobě potravy, nýbrž  pro obdiv druhých a radost z tvůrčí práce, většinu jich do týdne rozdám.

Připojit reakci
      

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.160.168 (?)
15.12.2009 16:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Většinou je ihned schovám před sebou samým a hlavně před příbuznejma které jsem neviděl celej rok...
Připojit reakci
         

Jak uchovávat klobásy?


Martin (20) - xxx.xxx.97.44 (?)
15.12.2009 16:38
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dělám to podobně, jako pan Vysloužil. Jen klobásy, které dávám do mražáku, předsuším na půdě (izolovaná) tak na 14 dnů. Pak do pytlíku a mražáku. Se zavařováním mám trochu problém, jelikož často neuhlídám délku klobas, které mi pak nevlezou do flašek... Zavařuji to co vleze, kdy varem na 3O minut s trochou vody ve sklenici sterilizuji. Druhý den sterilizaci opakuji.
Martin

Připojit reakci
            

Jak uchovávat klobásy?


Miloš Vysloužil (360) - xxx.xxx.81.81 (?)
15.12.2009 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pár připomínek pro pana Martina.
1. Úchovnost potravin v mrazáku je přímo úměrná množství vody v nich. Tedy mrazením se déle uchovávají potraviny s vyšším obsahem vody. Předsušením na půdě se obsah vody naopak sníží
2. Vkládáte-li do sklenic klobásy horké přímo z udírny, přizpůsobí se tvaru sklenice mnohem lépe, než tuhé vychladlé.
3. Opakovaná sterilace se provádí kvůli sporulujícím anaerobům, např.  Clostridiím produkujícím botulin, tzv. klobásový jed. Doporučený interval k vyklíčení spor do vegetativní formy, která je zničitelná opakovaným varem je 48 hodin. Dělal jsem to dřív taky. Dnes to praktikuji jen u neokyselené zeleniny, kde nelze vyloučit kontaminaci půdou. (fazolové lusky ano, vyloupaný hrášek ne). U masa a klobás jsem to opustil, vypouklé víčko jsem u nich již léta neviděl. Při uložení v chladu a nepříliš dlouho. 

Připojit reakci
               

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.63.102 (?)
7.2.2010 20:00
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nelepši je snejs je

Připojit reakci
                  

Jak uchovávat klobásy?


ponda (106) - xxx.xxx.147.34 (?)
7.2.2010 20:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

není co řešit, kolik sníš během dvou týdnů, tak do studeného špajzu a v době mrazáků, do mrazáku

Připojit reakci
                     

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.136.124 (?)
14.1.2011 18:56
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Susedovci konzervujú vyúdené klobásky tak, že ich uzatvárajú do pohárov len pomocou podlakového prístroja. Čiže žiadne varenie. A vraj aj po roku chutia ako zrovna vytiahnuté z údiarne.

Připojit reakci
                        

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.180.241 (?)
16.1.2011 6:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží, jak jsou vyuzené. Některé vyuzené teplým kouřem a měkké chytí pověšené na vzduchu plíseň do týdne, některé je možné na stejném místě pověsit třeba na několik let.

K výdrži klobásek přispívá uzení studeným kouřem, který dělá na povrchu klobásek konzervační vrstvu tmavých dehtovitých látek, přes které plíseň neprojde. Potom konzervaci dělá vysušení, které snižuje množství vody a vyšší nasolení a nakořenění masa.

My jsme konzervovali klobásky obyčejným zavařením do vody, to se hodí pro všechny, i ty měkké, i ty hodně vyuzené studeným kouřem. Hodně vyuzené klobásky, které měly už samy o sobě proti zkažení určitou výdrž, jsme konzervovali prostým naložením do oleje. Potom z minulosti bylo u nás zažité dělat klobásky spíš vyuzenější a věšet je normálně pod střechu pod křidlice  (tašky) nebo plech, ony tam vyschly, ztvrdly a vydržely přes celý rok. Akorát trošku přes léto žlukly, na delší dobu přes léto je to konzervace spíš z dob nedostatku potravin.

Klobásky zavařené do vody i naložené do oleje se daly konzumovat za studena, ve vodě po zavaření změkly hned, v oleji měkly nejméně dva týdny, klobásky normálně zavěšené pod střechou a vysušené se musely dlouho vařit, případně ještě předtím máčet dost dlouho ve studené vodě.

Problém v dnešní době, jako u všeho domácího uzeného, budou ty dehtovité látky, zvláště pokud se z těch klobásek měl využít ten lak nebo olej, měl příjemnou zenou chuť.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.217.129 (?)
16.1.2011 17:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

u nas moc nevydrzia (ludsky faktor)

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.170.138 (?)
4.3.2011 7:50
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já vyrábím klobásy á la čabajka, tzn. bez prátu, a udím je 3 dny studeným kouřem (minimálně). Tyto klobásy není problém v chladu uchovat i několik měsíců - do té doby, než se sežerou (což bývá dost brzo). S kamarádem jsme si vypracovali vlastní technologii nejen na výrobu klobás, ale i na výrobu skvělého uzeného bůčku.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


ponda (106) - xxx.xxx.164.4 (?)
4.3.2011 8:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

kolik je stupňů v uďáku v průběhu těch tří dnů a po vyjmutí je otíráte?..někteří je omývají... od kouře... dík

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.11.201 (?)
27.3.2015 7:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V tomto období robim poslednú tzv " zimnú" várku klobás. Nakolko ani ja nemam idealne podmienky / dostatočne chladné / na letne uskladnenie klobás, niekedy koncom aprila - zač mája klobásky ktoré ostanú podelim do baličkov po cca 0,5 kg a dam ich do mraziaka. Po rozmrazení sú vhodné na jedenie - chuť sa vôbec nezmení - a aj do varenia, polievok, kapustnice a pod... Mne zaudene klobasky vydržia bez zamrazenia aj v lete, ale v teplých dňoch sa z nich vylučuje masť a veľmi zoschnú... inak sa ale nepokazia.

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.163.123 (?)
27.3.2015 11:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To jsou krasavice, na kolik stupňů udíte?

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.6.7 (?)
27.3.2015 13:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

ak pustaju mast, tak asi teplym dymom, predpokladam. Uvidime, ci to pan potvrdi. :-)

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.5.215 (?)
27.3.2015 13:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ďakujem wink dnes majú 2 týždne, po vyudení som ich nechal ešte v udiarni, lebo rano bývali ešte mrazy... udené cca 2 x 12 ho + 5 hod. Asi Vás sklamem ale ja ťeplotu nesledujem... iná je toplota resp jej dosiahnuteľnosť ked je vonku pod 0 st a iná je ked je napr 8 st... čo je najpodstatnejšie, udené sú studeným dymom kedy je ohnisko asi 2,5 m od udiarne..udené slivkovým a čerešňovým drevom... ako sa tu v mnohých príspevkoch píše, sú to tzv klobásky slovenskeho resp maďarského typu... dôležité je použiť kvalitné suroviny a venovať pozornosť poctivému udeniu... ako je tu často spominane, vyudiť klobasky pri 60 - 80 st za par hodin sa mi zdá skôr ako pomalé pečenie než udenie..ale je to len môj skromný názor..určite pochybuje o dlžke trvanlivosti takýchto klobás... na chuť to vplyv však   nemusí mať...

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.75.21 (?)
27.3.2015 14:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím, jedině studeným, aby nepoštěli "masť ".

Mňam.smiley

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.5.215 (?)
27.3.2015 15:31
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

laugh

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.9.42 (?)
29.3.2015 7:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K príspevku pána Vysloužila z 15. 12. 2009 : Neviem, prečo si myslite že klobasky udené studeným dymom sú hneď po doudení vyschnuté... To vôbec nie je pravda. Po cca 30. hodinách udenia klobasky vyzerajú ako na pripojenom obrázku... zdajú sa Vám vysušené??? Ani náhodou! Konkretne foto je spravené 2 týždne po doudení. Ano taketo klobasky vedia časom / preschnuť, ale preto, že dlho vydržia - dlhšie ako klobasky po horucom udení ako sam píšete vo svojom príspevku. A vlastne to je prapodstata udenia studeným dymom. Klobasky vyudene studenym dymom maju časom preschnuť a tým pádom dlho vydržať!

Možno toto je zavažná dezinformácia, ktorá mnoho záujemcov o udenie studeným dymom mätie a nepraktizujú ho preto. Podľa mňa je udenie horucim dymom síce kratšie ale určite zložitejšie na kontrolu a udržanie správnej teploty. Tiež nevidím jediný dôvod , prečo klobasky sprchovať / dokonca teplou / vodou... Ja klobasky nechávam visieť v čo najchladnejšej miestnosti a pred konzumáciou klobásky otriem papierovým obrúskom a stiahnem z nich črevo, ktoré ide dole bez problémov.

V mnohých príspevkoch tu na fore o domácich klobásach a ich udení je zbytočne veľa filozofovania, veľa teoretizovania a mnoho dohadov. Je to zbytočné. Jednoducho ale poctivo!!yes  

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


Miloš Vysloužil (360) - xxx.xxx.184.149 (?)
29.3.2015 8:15
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nikdo Vám uzení studeným kouřem nebere ani nezatracuje. Je ale zbytečné tvrdit, že je to jediný správný způsob uzení.
    Suchou klobásu podle fotky nepoznám, musím do ní kousnout. Ale v mozaice Vašich klobásek jsou dutinky, které tam být nemají. Ty mohou nastat vytečením tuku (což u studeného kouře nepřipadá v úvahu) či odparem.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.9.42 (?)
29.3.2015 8:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nikde som nepisal, že je to jediný správny spôsob udenia.. Len som sa snažil vysvetliť praxou overený spôsob udenia studeným dymom. A klobasky je čerstvá, dutinky vznikli pri krájaní / možno tupší nôž/..po čase a stvrdnutí - vyschnutí sa už žiadne dutinky pri rezaní nerobia. A kludne si prídite ochutnať wink

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.1.230 (?)
29.3.2015 12:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nemá smysl porovnávat tyto dva druhy uzení, ale výrobek. Pokud je mým cílem klobása maďarského typu, tak studený. Pokud klobásy moravské, ostravské, pardubické, tak uzení teplé. Na slovensku se dělají klobásy ty maďarské (slovenské), proto tam všichni udí kouřem studeným. Pokud budu dělat tyrolský špek, tak budu udit studeným, pokud moravské uzené, tak kouřem teplým. Proto je zbytečné se dělit na dva tábory příznivců jednoho, nebo druhého druhu uzení. Já za sebe vyrábím klobásy maďarského typu, šunku jako Tyrolský špek, a slaninu (Bauchspeck) za studena tak, jak se to dělá na Slovenshu, zase studeným kouřem. A vůbec ne kvůli trvanlivosti, ale chuti. Co se týká děr v řezu klobásy na snímku, vidím to ne nedostatečné promíchání. Musí se míchat tak dlouho až to nejde z ruky a drží to pohromadě.

FO

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.8.177 (?)
29.3.2015 15:39
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Na pripojenej fotografii je rez klobasky starej asi 3 mesiace. Skladovaná od vianoc 2014 v chladnej miestnosti. Postup prípravy ako som vyšššie spominal, udenie studeným dymom... Ako vidieť klobasková hmota pomaly schneje jasné, že v tomto stave už žiadne dutinky v hmote nie sú..wink

Obrázky:

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.24.202 (?)
14.5.2016 20:13
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Můžete mi prosím prozradit postup konzervace naložením do oleje?

Předem ďekuji. pafr

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.236.1 (?)
15.5.2016 8:34
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A on takový způsob konzervace vůbec existuje?

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.24.202 (?)
15.5.2016 17:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den. Jak prosím konzervujete naložením do oleje?

Děkuji za odpověď.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


Miloš Vysloužil (360) - xxx.xxx.92.38 (?)
17.5.2016 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já tedy nijak. Konzervaci olejem považuji za nerozum. Je to drahé a myslím, že klobásy v oleji nebudou ani zdravé ani chutné. Olej navíc žlukne. Dobře vysušené klobásy vydrží v chladné komoře dlouho, Ty šťavnaté lze dobře zmrazit, případně vysterilovat.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.72.149 (?)
18.5.2016 8:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já dělám klobásy uzené za studena ("maďarského typu").  Po vyuzení se klobásy suší na tmavém chladném místě. Pak je zavakuuji po 4ks a dám do mražáku. Před spotřebou se ještě trochu dosuší. Takto vydrží rok.

FO

Připojit reakci
               

Jak uchovávat klobásy?


david78 (1) - xxx.xxx.168.2 (?)
15.1.2016 10:12
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobry den.vyrobene klobasky vetšinou spotřebujeme v brzke době, ale chtel jsem se zeptat na nazor.jak a proč oplachovat klobasky po vyjmuti z udirny.přiznam se že po nekolika dnech citim tuk z venci.zajimalo mne zda hned po vyjmuti provest oplach teplou, vlaž. či stud vodou.už jsem videl nekolik videii z masokombinatu, ale chtel bych si ujistit tuto myslenku.dekuji.david

Připojit reakci
                  

Jak uchovávat klobásy?


Miloš Vysloužil (360) - xxx.xxx.236.1 (?)
16.1.2016 12:02
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já klobásy oplachuju hned po vyjmutí z udírny horkou vodou - abych spláchnul zbytky sazí či tuku. Dělám to ale jen s těmi, které se budou brzy konzumovat, rozdávat,  mrazit nebo sterilovat. Ty, které nechávám viset v chladnu neoplachuju, obávám se, že kontaktem s vodou by se zkrátila jejich trvanlivost.

Připojit reakci
                     

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.117.52 (?)
18.1.2016 7:51
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Klobásky vodou zásadne neoplachovať, najmä nie pokiaľ ich chcete dlhšie skladovať. Klobásky pred konzumáciou stačí poutiereť papierovou utierkou. Aj pred ukladaním klobás do mraziaka / koncom zimy / klobásky neumývať.

Připojit reakci
                        

Jak uchovávat klobásy?


Miloš Vysloužil (360) - xxx.xxx.92.38 (?)
19.1.2016 15:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Problémem tohoto vlákna je, že pod jedním slovem - klobáska - se skrývá nepřeberné množství masných výrobků, od šťavnatých šunkáčků určených k rychlé spotřebě až po vysušené uzenky s nekonečnou trvanlivostí. Záleží na druhu a původu použitého masa, přídané vody, technologii zpracování, teplotě kouře, délce uzení, roční době, skladovacích prostorách a spoustě dalších okolností. Svoji vlastní zkušenost hlásat jako univerzálně platnou a radit ostatním jako jediný možný postup opravdu nelze.

Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.158.80 (?)
20.5.2016 13:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Nuž pán Vysluožil nikto tu nikomu radit nebude pokial sa tu nikto nikoho na nič nebude pýtať.../ i keď je tu dosť "radcov" ktorý cítia potrebu vyjadrovať sa ku všetkému /
Připojit reakci
                           

Jak uchovávat klobásy?


host - xxx.xxx.158.80 (?)
20.5.2016 13:29
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
...pán Vysloužil... prepáčte za preklep...
Připojit reakci
                  

Jak uchovávat klobásy?


Pavel Barbakan (3) - xxx.xxx.40.210 (?)
20.5.2016 21:36
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Oplachování klobásek nebo trampského cigára ve studené vodě dělám proto, abych zabránil vysychání střívka a zabránil odpaření vody v klobáskách. 

Obrázky:
Nebyly oplachovány
Nebyly oplachovány
Po oplachu (jiná várka)
Po oplachu (jiná várka)
Připojit reakci
                     

Jak uchovávat klobásy?


Dominik Škopík (5) - xxx.xxx.70.55 (?)
27.6.2016 22:27
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevlastní otec od bývalé přítelkyně je po vyuzení i s tukem nechal pod tlakem uzavřít do zavařovaček po 4ech menších kusek

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Uzení domácích klobás13530.7.2016273612
Nakládání a vakuování masa na uzení3527.7.201626298
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201610965
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny1324.7.201614434
Jake drevo623.7.20161017
Jak uchovávat klobásy?3627.6.201656163
Gril na cele pulky228.4.20161338
Udírna4415.3.201668531
Generátor kouře311.3.20163333
A až Z o uzení16026.2.2016293703
Závady při výrobě domácích uzenin?804.2.2016204412
Uzení kolen410.1.20165456
Jiný odstím ve středu masa 145.1.20167499
Uzení ryb78.12.201520678
Izolace do plechové udírny 523.11.20158027
Dmácí uzený sýr3816.11.2015144306
Lovecký a Turistický salám2816.11.201559839
Šunka bez rychlosolí 2915.11.201563034
Prenosna udirna?35.11.20155014
Cena domácích uzenin319.10.20153957
Uzení šunky z šunkovaru216.10.20153049
Kyselost po uzení1030.9.201510703
Domácí salámy a klobásy bez uzení44.4.201510688
Uzení masa1731.3.201557360
První klobásky2029.3.201541945
Klobasky z inych druhov mäsa129.3.20152703
Rychlosoli v mase - pro a proti515.3.201520552
Vyuzené maso černé a nahořklé316.2.20156523
Tmavý střed u uzeného masa918.1.201511307
Fuet138.1.201517983
Uzení - maso z mrazáku410.10.201420543
Douzeni koupeneho uzeneho4026.9.201467009
Kutr nebo kuchyňský robot na výrobu klobás?1121.9.201446605
Uzený kapr2815.8.201479160
Dřevo na uzení65.5.201412711
Kolik soli na lák na uzené?4216.4.201472069
Špek1018.1.201423358
Zacoudene a nahorkle maso2117.1.201428510
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?118.8.201326912
Uzení králíka614.6.201319021
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2016
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů