Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Velkoobchod s ovocem a zeleninou. Čerstvost, kvalita, rychlé doručení.
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber.


Uzení > Generátor kouře

Generátor kouře


Petr Jung (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
25.1.2016 9:58

Dobrý den

pokud můžu poprosit o nějaký popis konstrukce nebo stručný plánek děkuji

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

Partnerem sekce je Weber - zahradní grily

Generátor kouře


Petr Jung (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
21.1.2016 15:29, počet návštěv: 9275
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj nezkoušel někdo generátor kouře? děkuji

Připojit reakci   
   

Generátor kouře


host - xxx.xxx.72.149 (?)
24.1.2016 20:42
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já se zabývá trochu jinou konstrukcí, ale princip je v podstatě stejný. Důležité je, aby se štěpky nedestilovala, ale spalovala s dostatkem vzduchu. Uvedené řešení je běžné a na netu v mnoha podobách předvedeno, takže jiste bude fungovat dobře.

FO

Připojit reakci
      

Generátor kouře


Petr Jung (2) - xxx.xxx.186.254 (?)
25.1.2016 9:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

pokud můžu poprosit o nějaký popis konstrukce nebo stručný plánek děkuji

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.208.140 (?)
24.11.2016 15:44
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

DObrý den.

Marně hledám plánek na genertor kouře. Podařilo se Vám nějaký sehnat?

Měl bych také zájem. Napište prosím na

dalkar2008@centrum.cz

Děkuji

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.1.151 (?)
22.1.2017 12:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

dobrý den mám zájem o plánek na výrobu generátoru kouře do udírny předem moc děkuji kdo mě ho zašle na vtjracek@seznam.cz

Připojit reakci
      

Generátor kouře


host - xxx.xxx.189.2 (?)
24.1.2017 16:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, lze používat v generátoru kouře místo štěpky i tvrdé hobliny?

Připojit reakci
         

Generátor kouře


Miloš Vysloužil (424) - xxx.xxx.92.38 (?)
24.1.2017 18:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já to nevím. Používal jsem pouze štěpku k tomuto účelu koupenou (tuším 2-4 mm). U hoblin bych se bál, že budou hořet plamenem. Vzhledem k malé spotřebě dřevěné štěpky a její ceně (oproti ceně masa) nevidím moc prostoru na experimenty.

Připojit reakci
         

Generátor kouře


host - xxx.xxx.3.123 (?)
24.2.2017 23:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, myslím že v kombinaci s štěpkou ano. Právě druhý den udím poprve pomocí generátoru kouře. Já se inspiroval videem, kde předvádí toto zařízení a dávají tam štěpky s kombinací špalíků dřeva. Měl jsem jen štěpku, první den dobré (obsah vydržel 12 hodin), ale druhý den foukalo a rychle to spalovalo, zavřenou klapku na komíně jsem měl.
Proto jsem přidal naštípané špalíky velikosti jak se podařilo, přibližně 2,5 x 4 cm.

Není ovšem jedna konstrukce generátoru, já mám rouru asi o průměru 120 mm s lapačem kondenzátu a na začátku hoření zapínám komresorek. Konstrukci jsem okopčil na internetu. Nějaké to šroubení a kousky trubky. Někdo používá na generování kouře spirálu, také je další možnost, takový drátěný koš ve tvaru hl. ulity.Štěpka postupně uhořívá.

Na normální uzení, mám topeniště, ale snažím se vyudit studeným kouřem, proto generátor. Mám zděnou udírnu obloženou šamotem, používám pro kontrolu teploty el.spirálu asi jen 1000 - 1300W. Musím říct, že to v kombinaci s termostatem funguje dobře a zapíná při 18°C a po vypnutí dojde na teploměru hodnota 24°C.

Je to pokus, generátor jsem měl za den udělaný a náklady zanedbatelné. Maximálně zacpu díru do udírny, výhoda generátoru je ta, že můžete použít jakoukoliv krabici, bednu, udělat dveře a máte udírnu. Jak bude fungovat to je jiná a kdo nic nedělá, nic nepokazí.

S pozdravem Zdeněk  z.a.m@seznam.cz

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Prvni moje uzeni827.2.2017345
Dmácí uzený sýr4126.2.2017170197
Generátor kouře824.2.20179276
Ubytek vahy po vyuzeni klobas1119.2.20172156
Problémy s plechovou udírnou 410.2.20171059
Uzeni bucek6012.1.201716007
Závady při výrobě domácích uzenin?816.1.2017233059
Udírna dehtuje146.1.20173021
Uzení masa294.1.201774279
Fuet174.1.201726482
Uzení domácích klobás14631.12.2016330643
První klobásky5530.12.201656685
A až Z o uzení16630.12.2016344734
Kolik soli na lák na uzené?4622.12.201692639
Jak dlouho vydrží vyuzené maso?2621.12.201637630
Nakládání a vakuování masa na uzení401.12.201648638
Dymbox825.11.20162808
Udírna4818.11.201687706
Domácí klobásy629.11.2016196878
Jake drevo96.10.20166134
Praglanda do masa nebo ne?337.9.201681885
Poličky do udírny126.8.20161338
Lovecký a Turistický salám2923.8.201672547
Co je špatně na udírně nebo rukách u udírny149.8.201622114
Maso jíž ze začátku černé1524.7.201617870
Jak uchovávat klobásy?3427.6.201672504
Gril na cele pulky228.4.20162892
Uzení kolen410.1.20167952
Jiný odstím ve středu masa 145.1.201613739
Uzení ryb78.12.201525013
Izolace do plechové udírny 523.11.201511269
Šunka bez rychlosolí 2915.11.201573607
Prenosna udirna?35.11.20157051
Cena domácích uzenin319.10.20156670
Uzení šunky z šunkovaru216.10.20154765
Kyselost po uzení1030.9.201514856
Domácí salámy a klobásy bez uzení44.4.201514425
Klobasky z inych druhov mäsa129.3.20153852
Rychlosoli v mase - pro a proti515.3.201525125
Vyuzené maso černé a nahořklé316.2.20159043
Další diskuze: 1, 2  
Další diskuze na téma Uzení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Podněty a připomínky
(c) Lupo Media 1999 - 2017
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů