Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Připravte si ty největší dobroty na kvalitních grilech Weber


Sušení > Sušená rajčata v oleji

Zahrada, rostliny, ovoce, zelenina, zahradní technika, motorové pily, bazény a jezírka

Sušená rajčata v oleji


Mirek (12) - xxx.xxx.155.12 (?)
5.11.2011 15:48, počet návštěv: 9897
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)
Doposud jsme sušili rajčata v sušičce téměř do "černa" a nakládali do oleje, nebo pekli v horkovzdušné troubě pro přímý konzum. Koupil jsem na zkoušku sklenici sušených rajčat v paprikovém oleji s kapary a byla vynikající. Rozdíl oproti domácím byl ten, že kupovaná byla měkká. Rozhodl jsem se to vyzkoušet, koupil rajčata odrůdy Roma, nakrájel na čtvrtky a sušil několik hodin v sušičce. Připravil jsem paprikový olej, kapary a měkká rajčata naložil. Jenže zhruba po týdnu začala kvasit a musel jsem je vyhodit. Máte někdo ověřený postup na taková rajčata? Děkuji.
Připojit reakci   
   

Sušená rajčata v oleji


Martin (20) - xxx.xxx.92.43 (?)
5.11.2011 17:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám podobnou zkušenost, když jsem nevysušil rajčata do "křupava", tak se to začalo kazit. To "tajemství" by mě taky zajímalo, italské sušené rajčata na váhu v obchodě jsou daleko lepší, než naše domácí...

Připojit reakci
      

Sušená rajčata v oleji


host - xxx.xxx.224.36 (?)
5.11.2011 18:46
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

My sme susili dost... stavnaty stred vybrali von a nepokazili sa. Zmakli nasiaknutim oleja. Ale ci su lepsie alebo horsie ako kupovane neviem. 

Připojit reakci
         

Sušená rajčata v oleji


host - xxx.xxx.5.149 (?)
5.11.2011 22:37
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Letos jsem sušil rajčata Šejk a Scatolone na lodžii v paneláku (na jižní straně). Když se zhoršilo počasí, tak jsem je dosoušel v troubě. Rajčata jsem po rozkrojení a vybrání semínek a šťávy posypal provensálským kořením, pocukroval a posolil. Po usušení (tak aby rajčata zůstala vláčná stejně jako kterékoliv sušené ovoce)  jsem je vložil do skleniček a prokládal jsem je plátky česneku a feferonek a snítkami rozmarýnu. Po naplnění jsem je zalíval olejem- použil jsem jak olivový tak slunečnicový. Propíchal jsem je špejlí, aby se olej dostal všude a aby v nich nezůstal vzduch. Skleničky používám nízké s širokým hrdlem (cca 0,4 l) buď na klasická víčka Omnia nebo na šroubovací. Po uzavření jsem je zasteriloval 15 minut na 80 °C. Když sklenici otevřu, tak dlouho nevydrží ne, že by se kazily, ale do tří dnů je sním jen tak samotné.

           Mr Big

Připojit reakci
      

Sušená rajčata v oleji


Mirek (12) - xxx.xxx.155.12 (?)
5.11.2011 21:41
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady jsem našel nějaký návod na naložení sušených rajčat, jenže ta naše sušená jsou oproti kupovaným taková prťavá.

Připojit reakci
         

Sušená rajčata v oleji


Martin (20) - xxx.xxx.92.43 (?)
6.11.2011 6:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mirku, to bude ono!!! Ta finta s převařením v lehké octové vodě dodá sušeným rajčatům vláčnost. A potvrzuje se to, co jsem tušil, tzn. spotřeba do třech týdnů a stále připravovat čerstvou várku. Příští rok to vyzkouším.

Připojit reakci
            

Sušená rajčata v oleji


Mirek (12) - xxx.xxx.242.167 (?)
27.11.2011 16:05
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tady je video kde paní rajčata jednak suší a pak je dává do oleje. Po vysušení je namáčí do octa a pak teprve zalévá olejem.

Připojit reakci
               

Sušená rajčata v oleji


julius novosad (2) - xxx.xxx.121.151 (?)
27.11.2011 16:23
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
san marzano - na slunci 3 dni a pak šup do olivoveho oleje a mam je tak už 2 mesice beze zmeny a chutnaj sqele ;)
Připojit reakci
            

Sušená rajčata v oleji


Mirek (12) - xxx.xxx.133.163 (?)
28.8.2012 15:07
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dle jednoho návodu jsem máčel dvě hodiny sušená rajčata ve směsi vody a italského viného octa (1:1), nejenže to octem smrdělo jak bolavé nohy ale výsledný produkt byl hodně kyselý, měkký ale kyselý. Do další várky jsem snížil množství octu, ještě jsem nekoštoval.

Další varianta byla jen proprat v této směsi a osušit, prubnul jsem to taky, výsledek ještě nemám.

Dnes vyzkouším krátké namočení do horké octové vody a pak do oleje. Když jsem na zkoušku namočil do vařící vody jeden sušený plátek tak hned změkl. Možná to bude ono.

A jak připravujete rajčata Vy ostatní? Podělte se o zkušenosti, díky.

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Sušená rajčata v oleji928.8.20129898
Sušička ovoce519.8.20127034
Rajcata 324.6.20093505
Sušička323.6.20093088
Sušička na ovoce46.3.200717877
Další diskuze na téma Sušení najdete na serveru ZAHRADA.cz
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podněty a připomínky | Kosmetika
(c) Lupo Media 1999 - 2014